Wijnhuizen en wijnmakers

De TasteWine@Home selectie

We selecteren enkel wijnmakers die met passie en liefde hun ambacht uitoefenen. De dagelijkse aandacht die zij besteden aan hun wijngaard en de traditionele vinificatiemethoden die soms generaties lang in de wijnmakersfamilie worden doorgegeven bepaalt voor het grootste deel de kwaliteit van de wijn.
Wij bezoeken zelf de wijndomeinen en sluiten persoonlijk (exclusieve) overeenkomsten met de wijntelers.

Mevr. Bernard (Château Beauchêne) en Marc (TasteWine@Home) Bertrand Lepoittevin (Château du Bloy) en Marc (TasteWine@Home) Dhr. Couture (Château Eugénie) en Marc (TasteWine@Home) Mr. Callet (Château Gigognan) en Marc (TasteWine@Home) Neil Donnan (Château Masburel) en Marc (TasteWine@Home) Mr. Pouizin (Domaine La Fourmente) en Marc (TasteWine@Home) De familie Mucyn (Domaine Mucyn) en Marc (TasteWine@Home)

De filosofie van de wijnmaker

Het maken van lekkere wijn vereist een wijnbouwer die met passie en liefde zijn wijngaard verzorgt. Zijn werk is bepalend voor de kwaliteit van de wijnoogst. Hun kennis van de artisanale vinificatie van de druiven zorgt voor het verschil tussen top wijn en massaproductie-wijnen.

Bernard Pradier van Château d'Hugues vertelt met passie over zijn beroep Daniel Nouhen vertelt over zijn lekkere Chardonnay wijn Mr. Monteillet (Domaine de Montine) en Marc (TasteWine@Home) Marc proeft de lekkere wijn in Château Lacapelle Cabanac

Productie op kleine schaal

We selecteren enkel wijnhuizen die massaproductie mijden. Door het regelmatig snoeien van de druivenranken (vendange verte) hebben hun wijngaarden een kleiner rendement maar leveren een grotere kwaliteit. Door een kleinschalige productie kunnen ze bovendien de traditionele vinificatiemethoden in ere houden en zo echte kwaliteitswijn maken.

Mr. Sabon (Roger Sabon) schenkt wijn voor Marc (TasteWine@Home) Marc in de indrukwekkende wijnkelder van Vignoble des Verdots Brigitte Soulier (Château La Robertie) en Marc (TasteWine@Home) in de wijngaard van Château La Robertie François Xavier Rimbert (Domaine Les Hautes Briguières) en Marc (TasteWine@Home) in de wijngaard van het wijnhuis

Wijnmakers die grote hoeveelheden produceren, stappen meestal over op machinale oogst- en vinificatietechnieken. De druivenstokken worden weinig gesnoeid om een zo hoog mogelijke opbrengst te bekomen, dit ten koste van de kwaliteit van de druif.
De machinale oogst vervuilt de wijn ook meer met insecten, bladeren, enz. De vervuiling wordt opgelost door het toevoegen van sulfiet aan de wijn. Hierdoor heeft men meer kans om allergische reacties, hoofdpijn of andere ongemakken te ervaren door slecht gemaakte massaproductie-wijn.

Geen bekende wijnklassiekers

Verwacht geen voor de hand liggende wijnklassiekers in ons assortiment. De bekendste wijnhuizen maken over het algemeen wel goede wijnen maar ze zijn meestal te duur om zomaar te drinken. We verlaten de platgetreden paden van deze wijndomeinen en verrassen je met subtielere wijnhuizen en minder bekende wijnstreken.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

DE PRIJS
De prijzen voor de wijn in ons assortiment gaan van 6 € tot 40 € per fles. Flessen boven 15 € zijn echter meer uitzondering dan regel. We selecteren wijn die je bij elke gelegenheid kan openen zonder daarvoor diep in je buidel te moeten tasten. Natuurlijk hebben we ook enkele echte klassewijnen voor de speciale gelegenheden.

Wijnen die in de groothandel verkrijgbaar zijn beneden de 5 € zijn meestal massaproductie-wijnen. Als je een rekensommetje maakt kom je al vlug te weten dat er bij deze wijnen flink besnoeid wordt op de productiekosten. Winstmarges, BTW, accijnzen, flessen, onderhoud en lonen zijn vaste kosten; er wordt meestal besnoeid op de kwaliteit van de grondstoffen (lees: de druiven en de wijn).

Een voorbeeld:

fles wijn in groothandel
4 €
B.T.W.
-0,7 €
transportkost
-0,5 €
accijnzen
-0,5 €
verpakkingstaks
-0,1 €
etiket, fles, capsule en kurk
-1,5 €

>>rest
70 cent

Er rest dus 70 cent om de winst van de groothandel, de winst van de wijnmaker, de lonen van de wijngaardarbeiders, onderhoud machines, wijnvaten, … te betalen.
Wat overschiet is wat u werkelijk betaald voor de wijn.

DE KWALITEIT
Wij waarborgen de kwaliteit van elke wijn in ons assortiment. Waarschijnlijk is niet elke wijn uw smaak maar we kunnen u verzekeren dat elke wijn op een goede manier gemaakt wordt. Een wijndomein wordt pas geselecteerd nadat we ter plekke de wijnmaker ontmoet hebben en overtuigd zijn van zijn filosofie en de kwaliteit van zijn wijn.

Wijn rechtstreeks van de wijngaard

Wijnhuizen in de TasteWine@Home selectie

Roger Sabon - Châteauneuf du Pape) Domaine La Fourmente (Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages) Château Gigognan (Chateauneuf du Pape - Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages) Vignoble des Verdots - (Bergerac - Côtes de Bergerac - Monbazillac) Château Haut Monplaisir (Cahors - Vin de Pays du Lot) Maison Angelot (Bugey) Château La Robertie (Bergerac - Monbazillac) Château Beauchêne (Chateauneuf du Pape - Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages) Domaine St François Xavier (Gigondas - Côtes du Rhône - Vacqueyras) Domaine Mucyn (Crozes Hermitage - Saint Joseph) Château Lacapelle Cabanac (Cahors) Château Eugénie (Cahors) Château Masburel (Côtes de Bergerac - Montravel) Daniel Nouhen (Mâconnais) Domaine Girod (Côtes du Ventoux - Côtes du Luberon - Vin de Pays de Vaucluse) Château du Bloy (Bergerac) Domaine de Montine (Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages - Coteaux du Tricastin) Château d'Hugues - Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages Domaine Les Hautes Briguières (Côtes du Ventoux - Rhône

TasteWine@Home - Wijndegustaties bij u thuis met artisanale Franse wijn!

Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis

TasteWine@Home RSS Feed met nieuws en informatie over wijnBlijf op de hoogte van ons nieuws en promoties via onze RSS-feed!

Wat is RSS?

Nieuws & Promoties

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online

Wijn

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
TasteWine@Home - Wijndegustaties bij u thuis met artisanaal gemaakte Franse wijn!