Het domein ‘La Fourmente’ is sinds 1922 in het bezit van de familie Pouizin. Doorheen de 20e eeuw was landbouw de voornaamste activiteit van het domein.
In 2000 startten Jean-Louis en Rémi Pouizin met de productie van artisanale wijnen.
De wijngaarden zijn 50 ha groot en strekken zich uit over 3 types terroirs. De familie Pouizin startte reeds in 1964 met biologische landbouw (het domein behaalde o.a. een Ecocert certificaat). Door het gebruik van organische supplementen, wisselbouw en het mijden van schadelijke pesticiden hebben de wijngaarden vandaag een uitzonderlijke bodemkwaliteit. Jean-Louis en Rémi volgen de filosofie van wijnteelt zonder meststoffen, pesticiden of andere schadelijke stoffen.
Naast de biologische landbouw hebben ze ook aandacht voor de cosmocultuur: er wordt rekening gehouden met de invloed van kosmische krachten (zoals de zon- en maancycli, aardstromen) op de planten, de oogst en de mens.
Door hun sterke filosofie en dagelijkse passie en inzet slaagt Domaine La Fourmente erin echte wijnen te produceren, zonder smaakadditieven of andere schadelijke chemische stoffen.
Meer informatie over de Rhône wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.