Le Pavillon is een frisse rosé wijn met aroma's van rode vruchten en noties peper.
Deze rosé wijn heeft even de tijd nodig om zijn aroma's te ontwikkelen na het openen.
Naam | Le Pavillon | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Côtes du Rhône | |
Domein | Château Beauchêne | |
Streek | Rhône Vallei | |
Jaar - Prijs | 2006 - 6,95 € | |
Vinificatie | ||
Bewaren | ||
Temperatuur | ||
Druiven |
La Treille du Roy is een droge rosé wijn met fruitige aroma's uit de Cahors wijnstreek.
Hij wordt gemaakt van voornamelijk Merlot en Cabernet Franc en wordt best jong gedronken.
Naam | La Treille du Roy | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Vin de Pays du Lot | |
Domein | Château Eugénie | |
Streek | Cahors | |
Jaar - Prijs | 2006 - 7,90 € | |
Vinificatie | ||
Bewaren | Deze rosé wijn kan men 2 jaar bewaren. | |
Temperatuur | Ideale schenktemperatuur is 10°C. | |
Druiven |
Merlot Cabernet Sauvignon |
Deze rosé wijn uit de Cahors is gemaakt van Cabernet Franc en Merlot druiven.
Het is een perfecte zomerwijn met een intens roze kleur en levendige fruitaroma's .
Deze rosé wijn schenkt men gekoeld als aperitief of bij grillgerechten.
Naam | Mélodie Estivale | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Vin de Pays du Lot | |
Domein | Château Haut Monplaisir | |
Streek | Cahors | |
Jaar - Prijs | 2006 - 6,70 € | |
Vinificatie | Persing na een koude maceratie van 12 uur. Vinificatie bij lage temperatuur (15°C).
Rijping sur lie. |
|
Bewaren | Deze rosé wijn kan men 2 jaar bewaren. | |
Temperatuur | Schenken bij 10 tot 12 °C | |
Druiven |
50% Merlot 50% Cabernet Franc |
Een typisch zomerse rosé wijn, fruitig en verfrissend. Heel mooie rosé wijn met een levendige kleur. In de mond is deze Franse wijn uitgesproken fruitig en fris
Kortom een rosé wijn die niet mag ontbreken op uw zomerse tafel!
Deze fles wijn kan men drinken als apéritief, bij barbecues, pizza’s, gekruide en mediterrane gerechten, zomerse slaatjes, koude schotels…
Naam | Coteaux du Tricastin - Rosé | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Coteaux du Tricastin | |
Domein | Domaine de Montine | |
Streek | Rhone Vallei | |
Jaar - Prijs | 2005 - 6,90 € | |
Vinificatie | Volgens de saignée- techniek | |
Bewaren | Deze rosé wijn kan men 2 jaar bewaren. | |
Temperatuur | Gekoeld serveren. | |
Druiven |
10% Cinsault 20% Syrah 70% Grenache |
Deze Côtes du Rhône wijn heeft een roze kleur met oranje reflecties.
Hij heeft aroma’s van bloemen en citrusvruchten.
De smaak zijdezacht met aroma’s van kersenconfituur en aardbeien.
Deze rosé wijn schenkt men gekoeld en drinkt men vanaf het apéritief. Hij vergezelt perfect salades, grillades en aardbeiengebakjes.
Naam | Le Petit Piolas | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Côtes du Rhône | |
Domein | Domaine La Fourmente | |
Streek | Rhone Vallei | |
Prijs | 2006 - 7,60 € | |
Vinificatie | De oogst wordt afgerist en direct geperst. Gisting van de most zonder toevoegingen om de aroma’s van de druiven te behouden. | |
Bewaren | Deze fles wijn bewaart een tweetal jaar. | |
Temperatuur | Deze wijn schenken bij 10 tot 12°C | |
Druiven |
60% Grenache 40% Cinsault |
Les Hautes Briguières behaalde met haar rosé wijn in 2003 de ‘Coup de Coeur de Ventoux’!
Rosé wijn met een hele mooie roze kleur, noch te rood, noch te licht; veel fruit in de neus alsook in de mond.
Een evenwichtige Franse wijn met een lekkere, zuivere frisse smaak en een zachte finale.
Typisch verfrissende zomerse rosé wijn die je als apéritief kan schenken of gewoon zomaar drinkt op een zwoele zomeravond!
Deze fles wijn mag ook geserveerd worden bij allerhande salades, pizza’s, pastagerechten, tapenades, grillades van worst, merguez, brochettes.
Voor de liefhebbers van rosé wijn is deze fles wijn een echte aanrader!
Deze rosé wijn goed gekoeld serveren.
Naam | Cotes du Ventoux - Rosé d'une Nuit | |
Kleur | Rosé | |
Appelatie | Côtes du Ventoux | |
Domein | Les Hautes Briguières | |
Streek | Rhone Vallei | |
Jaar - Prijs | 2006 - 6,95 € | |
Vinificatie | Volgens de saignée- techniek (hier blijven de pellen en pitten slechts 1 nacht bij de most, vandaar de naam ‘Rosé d’Une Nuit’) | |
Bewaren | Minstens 2 jaar houdbaar. | |
Temperatuur | Koud serveren. | |
Druiven |
10% Clairette 30% Cinsault 60% Syrah |
De vinificatie begint op dezelfde wijze als bij rode wijn: de druiventrossen worden licht gekneusd in de kuip gestort, maar na +/- 24 uren (dit varieert naargelang de beslissing van de wijnmaker), als de kleur en tannines voldoende in het sap zijn overgegaan, zal de kuip gedeeltelijk afgetapt worden. De most die rosé is, wordt opgevangen en verder zoals witte wijn gevinifieerd.
Blijf op de hoogte van ons nieuws en promoties via onze RSS-feed!
Wat is RSS?