Domaine Les Hautes Briguières

Domaine Les Hautes Briguières (Rhône Vallei)

Onder de Vlamingen is de 'Mont Ventoux'(1912 m.) wellicht de meest gekende berg in Frankrijk. Als een onherbergzame reus torent hij ver boven het Provencaalse landschap uit. Velen onder ons dromen ervan ooit de Mont Ventoux te beklimmen maar weinigen beseffen dat dit ook een wijnstreek is, met name de appellation 'Côtes du Ventoux' die zich uitstrekt tussen Vaison-la-Romaine in het noorden en Apt in het zuiden.

Deze wijnen sluiten nauw aan bij hun zusterwijnen van de naburige Côtes du Rhône en vallen onder de uitgestrekte Rhône wijnstreek. Het klimaat is hier evenwel kouder dan dat van de Côtes du Rhone en de druiven rijpen hier bijgevolg trager.

Domaine Les Hautes Briguières (Rhône) François Xavier Rimbert in zijn vignoble aan de voet van de Mont Ventoux François in zijn wijngaard De wijngaard aan de voet van de Mont Ventoux

Het is hier aan de voet van de Mont Ventoux, in het dorpje Mormoiron, dat de jonge wijnboer, François Xavier Rimbert sedert 2000 schitterende wijnen maakt op een domein van 15 ha., voornamelijk op een heuvel van 350 m. hoogte gelegen.

Marc (TasteWine@Home) en François Xavier Rimbert (Domaine Les Hautes Briguières) François in Ieper Vinificatie

Zijn familie teelt sedert meer dan 150 jaren druiven en olijven op het domein maar het is pas in het jaar 2000 dat François Rimbert beslist om nog enkel kwalitatief hoogstaande wijnen te maken. Hij noemt het 'feminiseren' van de wijn. Daarmee bedoelt hij: minder zware wijnen, minder alcohol, rijker aan aroma's en fruitiger.

Wijn van Domaine Les Hautes Briguières

Franse rode wijn - Cuvée Elégance - Domaine Les Hautes Briguières (Côtes du Ventoux) Franse rode wijn - Cuvée Prestige - Domaine Les Hautes Briguières (Côtes du Ventoux) Franse rode wijn - Plénitude - Domaine Les Hautes Briguières (Côtes du Ventoux) Franse witte wijn - Viognier - Domaine Les Hautes Briguières (Vin de Pays de Vaucluse) Franse rosé wijn - Rosé d’une Nuit - Domaine Les Hautes Briguières (Côtes du Ventoux)

Wijnstreek: Rhône Vallei

kaart Rhône wijnstreek
Meer informatie over de Rhône wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.

Appelations van het wijndomein

  • Côtes du Ventoux
  • Vin de Pays de Vaucluse

Voornaamste cépages


Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
Domaine Les Hautes Briguières (Rhône)