In de jaren 60 krijgt de jonge Maxime Angelot, landbouwer, interesse voor de nobele wijnrassen; op dat moment bestaat de appellatie 'Bugey' nog niet.
Na een stage in de Bourgogne start hij als wijnbouwer met een domeintje van 2 ha.
Zijn eerste aanplantingen zijn wijngaarden met de Gamay druif voor rode wijn en Chardonnay voor de witte wijn.
In 1975 maakt Maxime zijn eerste sprankelende wijn op basis van de Jacquère.
In 1986 richt hij samen met zijn zoon Philippe een vennootschap op onder de naam 'Maison Angelot'; op dat moment bezitten ze 5 ha wijngaarden.
In 1987, na zijn studies oenologie, komt broer Eric zijn vader en broer helpen in de wijnbouw.
Vandaag bezit Maison Angelot ongeveer 25 ha wijngaarden met een productie van 60% witte wijn en 40 % rode wijn.
Het wijnhuis is lid van de 'Confédération Nationale des Caves Particulières'.
Jaar na jaar krijgen ze uitstekende vermeldingen in de 'Guide Hachette'.
Meer informatie over de Bugey wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.