Château Haut Monplaisir

Het wijnhuis

Château Haut Monplaisir (Cahors)

Château Haut Monplaisir is gelegen in het oosten van de Cahors wijnstreek in de gemeente Lacapelle Cabanac, op zo’n 8 km van Puy-L'Évêque. De wijngaarden van het domein zijn 20 ha groot en bevinden zich op het derde terras van de Cahors.

Wijnhuis Château Monplaisir Marc (TasteWine@Home) en Daniel Fournié in de proefruimte van het wijnhuis Cathy Fournié in de proefruimte van Château Haut Monplaisir Daniel Fournié en Marc (TasteWine@Home) in de wijnkelder van Château Haut Monplaisir

Het wijnhuis is al enkele generaties eigendom van de familie Fournié en produceerde tot 1998 wijn van middelmatige kwaliteit.
In dat jaar nam dochter Cathy het roer over en besloot om wijnen van een betere kwaliteit te produceren. Ze investeerde in de wijnkelder en vernieuwde de teelt- en vinificatiemethoden.

Marc (TasteWine@Home) met wijnmakers Daniel en Cathy Daniel en Marc in de wijngaard van Château Haut Monplaisir De wijngaard van Château Haut Monplaisir De wijngaardarbeiders

Cathy leerde de kunst van goede wijn te maken (vendange verte, lage rendementen, manuele oogst, …) bij Pascal Verhaeghe, eigenaar en wijnmaker van Château du Cèdre. Met zijn raad slaagde Cathy erin om binnen enkele jaren wijnen van topkwaliteit te maken en die kwaliteit te behouden. Sindsdien krijgen haar wijnen jaar na jaar uitstekende beoordelingen en talloze persvermeldingen.

Appelations van het wijndomein

  • Cahors
  • Vin de Pays du Lot

Wijn van Château Haut Monplaisir

Franse rode wijn - Pur Plaisir - Château Haut Monplaisir (Cahors) Franse rode wijn - Prestige - Château Haut Monplaisir (Cahors) Franse rode wijn - Mélodie Estivale - Château Haut Monplaisir (Cahors)

Wijnstreek: Cahors

kaart Cahors wijnstreek
Meer informatie over de Cahors wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.

Voornaamste cépages


Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
Château Haut Monplaisir (Cahors)