De wijngaarden van Château du Bloy zijn ongeveer 20 ha groot en bevinden zich op een heuvel die uitkijkt op de Dordogne, tussen Castillon-La-Bataille en Sainte-Foix-La-Grande.
Het wijndomein produceert artisanale Franse wijn met als voornaamste appelaties Montravel en Bergerac.
Château du Bloy bestaat sinds de jaren '60 en werd in 2001 overgenomen door Olivier Lambert en Bertrand Lepoittevin die de traditionele wijnteelt verderzetten. Dankzij hun kennis en dagelijkse zorg behoort het wijnhuis tot de beste van het Zuid-Westen.
De indrukwekkende lijst medailles en talloze persvermeldingen bevestigen dat het wijndomein op de goede weg is.
De oogst gebeurt deels manueel en de druiven worden handgesorteerd. De voornaamste cépages zijn Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon voor de rode wijnen en Sauvignon, Sémillon en Muscadelle voor de witte wijnen. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud en zorgen voor een rendement van 35 hl/ha.
De terroir bestaat voornamelijk uit een klei en leemgrond en zorgt voor de typische aard- en mineraalsmaak in de geproduceerde wijnen, waardoor deze zich onderscheiden van de naburige Bordeaux wijnen.
Meer informatie over de Bergerac wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.