Het wijnhuis Mucyn is een familiaal bedrijf, gesticht in 2000 door het echtpaar Mucyn.
Beiden studeerden in Beaune oenologie en zijn bovenal gepassioneerd voor de wijngaard en de wijn.
Het jonge koppel, afkomstig uit de Aube (Champagne) gooide immers hun goedbetaalde job overboord en beiden kozen resoluut voor het risicovolle bestaan van wijnbouwer.
Jean-Pierre Mucyn neemt het productieproces en de commercialisering voor zijn rekening en Hélène doet vooral het werk in de wijngaard.
De eerste flessen van het wijndomein kwamen er in 2001. De wijnen worden uitsluitend gemaakt van eigen druiven (zo'n 20.000 flessen per jaar) en dit doen ze met respect voor het milieu wat betekent dat ze geen insecticiden gebruiken en de bemesting is 100% organisch.
De druiven worden enkel manueel geplukt en er wordt geoogst volgens het principe "Vendage Vert". Dit wil zeggen dat de druiven tijdens de groei regelmatig gesnoeid worden met als gevolg een kleiner rendement (35 hl.per hectare) maar een veel betere kwaliteit!
De wijngaarden liggen net ten noorden van Crozes-Hermitage op steile hellingen. De gemiddelde wijnstok is 40 jaar oud.
Meer informatie over de Rhône wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.