Wijn Nieuws en Blogs

TasteWine@Home verzamelt voor u nieuws en blogs over alles wat met wijn te maken heeft. Schenk een glaasje lekkere wijn en lees hier de laatste nieuwtjes, proefnotities en andere interessante verhalen van wijnfliefhebbers.

Met de TasteWine@Home nieuwsfeed blijft u op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en promoties. Onze wijnfeed geeft u een handig overzicht van alle wijnen in onze selectie.

TasteWine@Home Wijn en Nieuws

TasteWine@Home - Wijnproeverijen bij u thuis met artisanale Franse wijn!

Nieuws en Blogs over wijn

Braziliaanse wijnboeren vragen bescherming

Van je collega's moet je het in de wijnwereld niet altijd hebben. Bedrijven in het zuiden van Brazilië, verreweg het belangrijkste wijnbouwcentrum van het land, hebben aan hun regering gevraagd de importheffing op flessen Argentijnse wijn te verdubbelen van 8 naar 15 dollar per doos van 12. Het verzoek is ingegeven uit angst voor concurrentie. Argentijnse wijnen zijn namelijk in opmars in Bra..

Bezorgdheid om EU-plannen voor herkomstbenamingen

In Italië heerst bezorgdheid om de hervormingsplannen voor de wijnbouw van de Europese Unie. Steen des aanstoots is met name het voorstel voor de herkomstbenamingen. In het Europese model zou er slechts plaats zijn voor twee versies, DOP en IGP. De vrees in Italië is dat dit resulteert in een onacceptabele nivellering. Volgens de letter van dit model, dat in augustus 2009 van kracht moet..

Fransen willen verdelgingsmiddelen in wijngaarden halveren

De Franse minister van landbouw Michel Barnier wil dat in 2018 het gebruik van verdelgingsmiddelen in de wijngaarden met 50 procent wordt gereduceerd.  Het plan, Ecophyto 2018, wordt door de Fransen als uiterst ambitieus, maar haalbaar beschouwd. Ondanks de sterke opkomst van biologische wijnbouw in Frankrijk gebruikt de wijnbouw volgens de milieuorganisatie Mouvement pour..

Uitstel van executie voor VDQS

In het kader van de hervorming van Franse herkomstbenamingen zal de categorie vin délimité de qualité supérieure (VDQS) verdwijnen. Ze werd ooit ingesteld als wachtkamer voor potentiële AOC's. In dat opzicht is de VDQS achterhaald door de realiteit, nu zowat alle potentiële AOC's van destijds daadwerkelijk gepromoveerd zijn tot AOC. Het aantal gebieden met de ..

Belgen blijven glaasje Champagne lusten

De Belgen zijn in 2007 zeer grote liefhebbers van champagne gebleken. Na Frankrijk staat ons land wereldwijd op de vijfde plaats met 9,9 miljoen verkochte flessen. Naar aanleiding van de Belgische Dag van de champagne heeft de beroepsvereniging Comité Interprofessionel de Vin de Champagne (CIVC) de verkoopscijfers van afgelopen jaar bekendgemaakt.In totaal gingen er vorig jaar w..

Wijnen in Coteaux du Tricastin niet radioactief

In de Coteaux du Tricastin, een wijngebied in het departement Drome in het zuidelijk deel van de Franse Rhone streek zijn geen noemenswaardige sporen van radioactiviteit in de wijngaarden aangetroffen na lekkages in de kerncentrale die zich in het gebied bevindt. Het onderzoeksbureau CNRS in de Franse stad Nantes heeft een uitvoerig onderzoek gedaan in de 200 hectare wijngaarden die zic..

Beste Belgische wijnen verkozen

Tijdens de wijnbeurs Megavino in Brussels Expo zijn de beste Belgische wijnen gekozen. Een binnen- en buitenlandse jury proefde en koos uit 67 inzendingen de beste Belgische witte wijn, rode wijn en schuimwijn.

Hagel en rotting bedreigen Oostenrijkse wijnoogst 2008

De Oostenrijkse wijndruiven zijn nog niet in de kelders, maar nu al is het duidelijk dat hagelbuien en schimmels het volume van de wijnoogst 2008 in een aantal wijnstreken in Oostenrijk flink hebben verkleind.Hevige hagelbuien hebben de afgelopen maanden de Oostenrijkse wijngaarden al geteisterd. Nu komen daar ook nog schimmels bij, in het bijzonder de peronospera fungus.Ho..

Belgische wijndistributeur Cinoco koopt Le Palais du Vin

Cinoco, een van de oudste en grootste Belgische dranken- en wijnhandels, heeft concurrent Le Palais du Vin gekocht. Dit wordt gemeld door de zakelijke kranten De Tijd en L’Echo. Het management team van Le Palais du Vin blijft voorlopig op post. Cinoco’s omzet verdubbelt door de deal tot ruim 40 miljoen euro. Le Palais du Vin werd opgericht in 1923 en was in Franse handen. Cinoco is voo..

Vinea Wachau viert vijftienjarig bestaan

In 1983, al twee jaar voor de grote omwenteling in Oostenrijk ongewild tot stand zou komen, werd de vereniging Vinea Wachau Nobilis Districtus opgericht. In september van dat jaar sloten 25 producenten in de Wachau zich aaneen om hun gebied te verdedigen tegen de geplande aanleg van een stuwdam in de Donau. Een uniek cultuurlandschap met spectaculaire wijngaardterrassen en een groot kwaliteitspote..


Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis

TasteWine@HomeSchrijf je in voor onze nieuwsbrief en geniet van uitzonderlijke promoties!

uw e-mailadres:
Ontvang de TasteWine@Home nieuwsbrief met speciale promoties en nieuws over wijn

TasteWine@Home RSS Feed met nieuws en informatie over wijnBlijf op de hoogte van ons nieuws en promoties via onze RSS-feed!

Wat is RSS?

Nieuws & Promoties

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online

Wijn

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
Wijndegustaties met artisanale Franse wijn